Ratareisi 2018

Suomen ainoa ja paras moottoriradalla 
järjestettävä 24h pyöräilytapahtuma.


Tapahtuma järjestettään juhannusviikonloppuna 23.-24. kesäkuuta 2018 Alastaron moottoriradalla, jonka pituus on 2,72 kilometriä. Ajo starttaa juhannuspäivänä kello 12. Radan asfaltti on juuri uusittu ja korkeuseroja on hyvin vähän. Tapahtumassa tärkeintä on hauskanpito ja hyvä meininki, tietenkin eniten kierroksia veivanneet saavat mainetta ja kunniaa, sekä jäävät historian kirjoihin palvottuina sankareina.

Ensimmäinen Ratareisi-tapahtuma järjestettiin juhannuksena 2014 ja se lunasti välittömästi paikkansa kesäisten urheilutapahtumien joukossa. Radalla on polkenut vuosittain 60-100 osallistujaa. Yleisön pyynnöstä ja järjestäjien hulluudesta johtuen tapahtuma järjestetään jo viidennen kerran juhannuksena 2018.

Huomio! Vuonna 2018 tapahtumassa ei ole sähköistä kierroslaskentaa! Jos siis haluat laskea kierrokset tai kilometrit, otathan oman mittarin mukaan!


Ilmoittautuminen vuoden 2018 tapahtumaan

Voit ilmoittautua tapahtumaan maksamalla osallistumismaksun Ratareisi ry:n tilille FI 6814393000119555. Pistä viestiksi osallistujan nimi ja sähköpostiosoite. Sarjoihin ilmottautuminen tapahtuu paikan päällä juhannuksena, joten vielä ei tarvitse tietää edes sarjaa.

Tiimien ilmoittautuminen tapahtuu myös vasta paikan päällä. Jokainen tiimin jäsen maksaa oman osallistumismaksunsa. Eli esimerkkinä Penan ja Matin kahden hengen tiimi toimisi seuraavasti:

1. Pentti ja Matti ilmoittatuvat molemmat Ratareiteen maksamalla osallistumismaksun
2. Kaverit saapuvat juhannuksena paikan päälle ja siellä ilmottautuessaan ilmoittavat ajavansa kahden hengen tiimissä.


Osallistumismaksut

  • 25 € 13. kesäkuuta 2018 asti
  • 30 € 13. kesäkuuta jälkeen ja paikan päällä ilmoittautuessa
Osallistumismaksu sisältää 24 tuntia silkkaa hauskuutta radalla ja urheilujuomatarjoilun. Otathan oman kierroslaskurin (jos sellaista tarvitset) ja runsaasti eväitä mukaan!
Sarjat

Ratavarvas: Vähintään 25 kierrosta moottoriradalla 24 tunnin aikana

Ratapohje: Vähintään 50 kierrosta moottoriradalla 24 tunnin aikana

Rataläski: Vähintään 50 kierrosta moottoriradalla läskipyörällä 24 tunnin aikana

Ratareisi: Vähintään 100 kierrosta moottoriradalla 24 tunnin aikana

RataKreisi: Vähintään 200 kierrosta moottoriradalla 24 tunnin aikana. (Vain todellisille sekopäille!)

Ratatiimi: Vähintään 100 kierrosta tai niin paljon kuin sielu sietää 24 h aikana 2-4 henkilön tiiminä yksi kuski kerrallaan radalla omalla polkupyörällään.

Koska tapahtumassa ei ole kierroslaskentaa, sarjat ovat vain viittellisiä ja jokainen laskee omat kierroksensa. Tärkeintä on pyöräilyn riemu ja olet tervetullut viettämään juhannusta Alastaroon ilman kierrostavoitettakin!

Aikataulu 23. -24.6.2018

09:00 Ilmottautuminen ja pakollinen pyörien katsastus alkaa

11:00 Ilmottautuminen päättyy 

11:15 Kaikille ajajille pakollinen ajajakokous

11:45 Kaikkien on oltava lähtövalmiina 

12:00 Polkeminen alkaa!

12:00 Sunnuntaina polkeminen loppuu

Turvallisuussyistä kaikkien on tarkastutettava pyörä ja kypärä järjestäjillä, sekä kuultava ajo-ohjeet ja muut tärkeät infot, jotka kerrotaan ajajakokouksessa. Koska järjetäjiä on rajallinen määrä, ei ilmottautumisia ja sääntöjä voi käydä jokaisen kanssa läpi erikseen. Mikäli jollain on pakottava tarve saada edellä mainitut asiat hoidettua aikataulussa olevien ilmoittautumisen ja ajajakokousten ulkopuolella, ota yhteyttä järjestäjiin ennen tapahtumaa. Ilmottautumiset ja ajajakokoukset pyritään kuitenkin hoitamaan vain yllämainittuina aikoina.

Kierrosmäärät ovat lähinnä viitteellisiä, enemmänkin saa toki ajaa, eikä ole pakko väkisin tavoitella Ratareiden arvonimeä, vaikka juhannuksen haluaakin viettää pyörän selässä. Myös lisäsarjoja voidaan keksiä tarpeen mukaan. Tapahtuman järjestäjä ei aseta mitään rajoituksia kaluston suhteen, eli esimerkiksi aerotangot ovat sallittuja ja kaikenlaiset nojapyörät erittäin tervetulleita. Kaikkien pyörien tulee olla kuitenkin hyvin hallittavia ja jarrujen oltava kunnossa, myös fikseissä. Tapahtumassa tulee olemaan varmasti eritasoisia polkijoita, mutta rata on leveä ja ohittamiseen turvallisilla etäisyyksillä riittää varmasti tilaa. Erilaisissa letkoissa ja junissa on sallittua ajaa, kunhan tietää mitä on tekemässä. 

Osallistumismaksut käytetään ratavuokraan, muihin pakollisiin tapahtuman järjestämisestä mahdollisesti aiheutuviin kuluihin sekä mahdollisuuksien mukaan kaikkeen kivaan oheissälään.

Alueella on suihku- ja wc-tilat sekä sauna lämpiää. Varikkoalueella on runsaasti tilaa leiriytyä ja alueelle pääsee sisään jo perjantai-iltana. Varikolla on sähköt. Ja jos tahtoo majottua sitä vanhaa asuntovaunua tai omaa pakettiautoa mukavammin, alueen välittömässä läheisyydessä on runsaasti vuokramökkejä.

Ajo-ohjeet Alastaroon löydät täältä!

Säännöt

Tarkemmat ajamista ja varikolla käyttäytymistä koskevat säännöt löydät sivulta Säännöt ja ohjeet

Palvelut alueella

Varikkolla on kaikkien osallistujien käytettävissä wc- ja suihkutilat sekä sauna. Majoittumista varten alueella on sähköä saatavilla, roskahuolto sekä grillaamista ja muuta eväiden lämmittelyä varten Ratareisi Ry tuo perinteisen puugrillin jälleen paikalle.

Järjestäjä ei pysty vastaamaan osallistujien kalustosta eli pidä ratatykistäsi hyvää huolta!

Palvelut paikkakunnalla

Erilaisia majoituspalveluja on listattu Alastaron nettisivuille

Noin kilometrin päästä radalta sijaitsee Kankaajärvi, joka on hiekkapohjainen pieni järvi, jossa voi pulahtaa viilentämään itseään ajokierrosten välillä.

7 kilometrin päästä lähtee Harjunreitti, joka on kaunis vaellusreitti kangasmaastossa. Reitin varrella on useita laavuja, joissa voi grillata ja nautiskella eväitään. Reitti lähtee osoitteesta 718, Oripää.

9 kilometrin päässä radalta sijaitsee Vampulan frisbeegolfrata, joka hauska metsärata kangasmaastossa. Radan käyttö on ilmaista, omat kiekot mukaan! Harjuntie 407.

2,5 kilometriä radalta on Alastaron golfkenttä, jonka laidalla palvelee ravintola.

Vajaan 4 kilometrin päässä on Pikkukievarin grilli, joka ruokkii nälkäisiä myös juhannusviikonloppuna. Kievarintie 82.

5 kilometrin päässä moottoriradalta on Virttaan S-kauppa.  Virttaanraitti 83.

24 kilometrin päässä Huittisissa on ABC-asema, joka on auki joka päivä 6-24. Loimijoentie 89.

Huom!

Olemme järjestämässä tätä, tai ylipäätään mitään urheilutapahtumaa, ensimmäis... Viidettä kertaa eli odotettavissa ei ole välttämättä ihan samantasoista palvelu- yms. tarjontaa kuin pitkään järjestetyissä isommissa, kaupallisissa tapahtumissa. Tapahtuma järjestetään puhtaasti rakkaudesta pyöräilyyn!
Järjestäjä pitää oikeuden olla palauttamatta ilmotautumismaksuja täysimääräisenä, mikäli tapahtumaa ei pystytä poikkeuksellisien olosuhteiden vuoksi järjestämään tai osallistuja ei pääse osallistumaan. Tämä johtuu siitä, että meille syntyy kuluja jo ennen tapahtumaa. Järjestäjä pitää oikeuden muutoksiin. Järjestäjä ei ole vakuuttanut osallistujia. Jokainen ajaa omalla vastuullaan ja vakuutuksillaan.

Mikäli ilmoittatumisohjeet, sarjajako tai mikä tahansa muu jää epäselväksi otathan yhteyttä. Yhteydenottosi on meille tärkeä, koska se auttaa poistamaan epäselvyyksiä ohjeistamme.

Yhteystiedot

Sähköposti: ratareisi@gmail.com
puh: 050 4065100/ Anni Vuohensilta
Facebook: Ratareisi

Tunnelmia vuosilta 2014 ja 2015. Kuvat Timo Kananoja. Ratareisi 2015 tulokset löydät täältä!